Hoe geef jij je bevlogenheid vleugels en pootjes op de grond?

De Week van de Bevlogenheid Zin in Werk Wageningen

Lysbeth Beels, 30 april 2018

Van 3 t/m 9 juni is in Wageningen de Week van de Bevlogenheid. In deze week wordt extra aandacht besteed aan het werken met plezier en vanuit zingeving. Werken vanuit Zin in Werk geeft meer drive, flow en voldoening in wat je doet.

Kijk vooral op de website www.zininwerk.net voor informatie over activiteiten in de week van de bevlogenheid. Wie weet haal je er inspiratie uit voor je eigen bevlogenheid, en stimuleert het je om die verder vorm te geven! Bevlogenheid is tenslotte behalve inspirerend ook besmettelijk

Hoe zit het met je eigen bevlogenheid? Weet je voor je zelf waar die in zit? En hoe je die ervaart? Waar loop jij echt warm voor? Wat wil je niet missen in je leven? Waar haal jij je inspiratie uit? Zoek je dat op? Ervaar je dit zowel in je ‘werkende’ leven als privé? Zou dat kunnen? Hoe dan?

Mensen verschillen in welke zaken hen inspireren. Dat geeft een mooie diversiteit. Hoe zinvol is het om te weten waar jouw bevlogenheid zit! Dan sluit je aan bij wat echt bij je past, in plaats van te (blijven) doen waar je ‘toevallig’ in gerold bent, voor bent opgeleid, of wat een talent van je is, maar mogelijk niet wat je het liefst doet. Of kun je zoeken naar een andere verhouding tussen wat je doet en waar je bevlogenheid zit. Of wat anders kan in de setting waarin je bezig bent, zodat je zin in werk toeneemt.

Als je weet waar jouw bevlogenheid zit, is de volgende vraag hoe je die ‘pootjes’ geeft, ofwel hoe kan jouw bevlogenheid ‘landen’ in jouw leven? Hoe zorg je ervoor dat er ruimte is voor dat wat jou inspireert en voedt? Hoeveel ruimte heb je ervoor nodig? Hoe realiseer je die? Wat zijn de condities die nodig zijn om jouw bevlogenheid te laten stromen? Kun je ervoor zorgen dat die voldoende aanwezig zijn in je leven?

En dan het ‘landen’. Wat doe je met je bevlogenheid? Hoe geef je die handen en voeten? Wat zien, merken en voelen anderen van jouw bevlogenheid? Hoe uit die zich in je leven en werken? Wat is het verschil met leven en werken zonder je bevlogenheid? Voor jezelf, en voor anderen?

Net als vogels hun nest nodig hebben om hun eieren uit te kunnen broeden, heeft bevlogenheid een bedding nodig om te kunnen stromen en landen in je leven. Hoe is het met die bedding bij jou? Heb je de kans op te vliegen en te landen, reparaties te verrichten bij onverhoopte schade, voeding te geven aan jezelf en je creaties, zodat ze gezond en wel kunnen uitgroeien?

Om prettig te leven en werken is het zinvol met bovenstaande thema’s bezig te zijn en ze voor jezelf helder te hebben. Evenals voor mensen met wie je te maken hebt. Als we hier oog, oor en hart voor hebben, kunnen vaak zowel het werk als het leven in een prettiger flow komen dan soms nog het geval is.

Voor wie hier verder over wil uitwisselen en onderzoeken hoe je meer inhoud kunt geven aan je bevlogenheid en aan je zin in leven en werk, zijn de coaches van Zin in Werk graag bereid met je in gesprek te gaan. Ook verzorgen zij met plezier workshops over (meer) zin in leven en werk. Kijk voor hun gegevens op www.zininwerk.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *