Zin in Werk?

Zin in Werk coaching

Lysbeth Beels, 20 augustus 2018

Hoe is het nu, tegen het eind van de zomer, met jouw zin in werk? Hebben de afgelopen maanden iets voor jou veranderd als het gaat om zin in werk?

Heb je je even los kunnen maken uit de ‘normale’ gang van zaken, en momenten, dagen of zelfs weken gehad, waarin je ‘vrij’ was? Heb je tot jezelf kunnen komen? Hoe heb je dat gedaan? Is het je gelukt om even los te laten, ruimte te maken, open te staan voor wat het moment, de dagen, de zomer je brachten?

Vaak kunnen juist de ‘open’ momenten en dagen ideeën brengen of zomaar verlangens activeren, die eerder niet aan bod kwamen, die je over het hoofd had gezien of waar je geen ruimte voor had. Ineens herinner je je iets wat je was vergeten, en wat toch heel wezenlijk voor je is, of ervaar je een nieuw gevoel, iets waar je eigenlijk al lang naar verlangt, maar wat je had geparkeerd in de routine waar je in zat. Of zie je iets nieuws, hoor je iets wat je nog niet eerder had gehoord, lees je iets wat je inspireert, of zie je ineens een nieuwe mogelijkheid voor je. Of merk je hoe bepaalde dingen je eigenlijk belast hebben, je energie gedrukt, en ervaar je de opluchting als ze er even niet meer zijn. Hoe is dat? Of komen situaties uit je privéleven duidelijker naar voren, en moet of wil je daar iets mee, al dan niet met gevolgen voor je werk.

In mijn beleving en afgaande op wat ik zie en hoor om me heen, is het voor veel mensen een zomer geweest waarin het nodige is gebeurd en ook veranderd, op welk vlak en op welke manier dan ook. Enerzijds was er de afgelopen maanden hopelijk tijd om even uit de routine te stappen, wat meer te zijn, voelen, ervaren hoe het met je is. Niet iedereen vindt het makkelijk dat voor zichzelf aan te gaan. Toch gebeurde het, soms ook onverwacht. Niet altijd leuk. Maar wel zinvol, en een kans om beter in je vel te komen. Het kon soms lastig zijn naar ik zag, hoorde of zelf ervoer, en tegelijk belonend als het ging om het gevoel op het juiste spoor te zitten, en (op weg naar) een zinvol perspectief voor de toekomst.

Hoe is het jou gegaan in dit opzicht? Hoe zit je in je vel? Zijn er dingen anders nu dan voor de zomer? Wat wil of doe je nu anders?

Hoe kijk je aan tegen het komende seizoen? Waar kijk je naar uit, waar zit je motivatie, wat zijn je plannen? Wat wil je niet meer, wat juist wel? Wat is belangrijk voor je de komende maanden? Hoe wil je daarvoor zorgen?

Hoe is het met je zin in werk? Heeft de afstand die de zomer je mogelijk heeft gebracht, nieuwe gevoelens, inzichten of ideeën gegeven?

Wat zou je willen voortzetten als het nieuwe seizoen in september weer begint? Zijn er aanpassingen nodig? Heb je een idee of en hoe dat zou kunnen? Wat kun jij doen?

Heb je het gevoel dat je op het goede spoor zit?

Het wordt steeds duidelijker dat voldoening in wat we doen, enorm bijdraagt tot ons welbevinden, en ook tot betere resultaten. Telkens weer wordt dat duidelijk in verschillende studies en onderzoeken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om datgene te doen wat hen echt motiveert, waar ze werkelijk voor willen gaan. Dat vraagt soms een verandering in hoe je je leven vormgeeft. Maar de beloning en voldoening is meestal groot. Soms kan het ook met aanpassingen of verschuivingen binnen de huidige situatie, in de inhoud van wat je doet, de contacten of samenwerkingen waar je in participeert, de communicatie, vooruitzichten of nieuwe kansen.

Er ontstaan steeds meer mogelijkheden om uit te zoeken wat je wil, en om contacten te leggen op het vlak wat jou aantrekt. Oriënterend aanvankelijk, experimenteel soms, ervaring opdoen, uitproberen of het werkt.

Heb jij zicht op jezelf, en, van daaruit, hoe jij het best in je vel zit als het gaat om werk? Wat je inspireert, welke situaties, mensen, doelen jou stimuleren en vreugde geven? Of wat je nu dwars zit of hindert in je huidige situatie? Wat je zou willen, en hoe je daar stappen of stapjes in kan zetten? Welke mogelijkheden er zijn?

Als deze thema’s je bezighouden en je er verder op in wil gaan, eens wilt sparren met ervaren coaches, dan kun je terecht bij de mensen van Zin in Werk. Zij hebben weer veel zin in het nieuwe seizoen. Wil je contact met één van hen, stuur dan een mailtje naar info@zininwerk.net of bel met 0652711965

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *